Forma-1

“Vettel ellopta a győzelmet Räikkönentől”

“Vettel ellopta a győzelmet Räikkönentől”

A kettős Ferrari-siker után az olasz média ünnepel, más országokban azonban kiemelik, hogy csapatdöntés is kellett Sebastian Vettel győzelméhez a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon, amely után a pole-ból induló, de másodikként célba érő Kimi Räikkönen rendkívül csalódott volt.

A hercegségben Michael Schumacher 2001-es sikere óta először született Ferrari-győzelem.

Fotó: Europress/AFP/Pascal Guyot

Olaszország:

Gazzetta dello Sport: “A vörös hatalom. Seb és Schumi összekapcsolódott.”

Corriere dello Sport: “A Vörösök készen állnak a világbajnoki címre.”

La Repubblica: “Tizenhat év után ismét a vörös zászló lobogott Monte-Carlóban.”

Corriere della Sera: “Immár valóság a Vörösök álma. A Ferrari csapatnak van lelke, olasz lelke. És ezt Sebastian Vettel is átvette, a mi nyelvünkön beszél, énekel, ünnepel és köszön: “Grazieeee ragazzi”. Igaza van, ezek a fiúk nagyon jó formában vannak.”

La Stampa: “Mestermű”

Spanyolország:

El País: “Vettel ellopta Räikkönentől a győzelmet Monte-Carlóban. A német öt körrel később cserélt kereket, mint a finn, s ezzel megnyerte a futamot. Ez volt a stratégia, bár Räikkönen versenymérnöke biztosan nem így képzelte.”

Marca: “Sebastian Vettel kövenként építi a várat.”

El Mundo: “A Ferrari boxstratégiája biztosította a győzelmet Sebastian Vettelnek Monacóban.”

Ausztria:

Der Standard: “Vettel művészi diadala.”

Kurier: “Vettel véget vetett a Monaco-átoknak.”

Kronen Zeitung: “Sebastian Vettel 16 év után megszakította a Ferrari monacói nyeretlenségét.”

Fotó: Europress/NurPhoto/Xavier Bonilla

Svájc:

Blick: “Kimi Räikkönen az elején kézben tartotta a Monacói Nagydíjat. Addig, amíg csapata Vettel világbajnoki címét szem előtt tartva ellene nem döntött.”

Tages-Anzeiger: “Vettel nyerte a Forma-1 klasszikus versenyét Monacóban, s ezzel Ferrari 2001 után először ünnepelhetett a hercegségben.”

Németország:

Bild: “Vettel, Monaco fejedelme. A Ferrari-pilóta tökéletesen körözött a szűk utcákon, s idénybeli harmadik győzelmét aratta.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Vettel-mester.”

Stuttgarter Zeitung: “Ferrari-diadal felhangokkal. Sebastian Vettel nyert és növelte előnyét összetettben – Kimi Räikkönen frusztrált.”

Nagy-Britannia:

The Guardian: “Kimi Räikkönent csapattársa, Vettel maga mögé utasította, ezzel előnybe került a vb-címért folyó harcban Lewis Hamiltonnal szemben. Gyanús, hogy a Ferrari befolyásolta a stratégiát, hogy ez az eredmény szülessen, ez akár hidegháborúhoz is vezethet a csapaton belül.”

Telegraph: “Kimi Räikkönen arckifejezése olyan volt, mintha savanyú tejet ivott volna. A finn érzelemnyilvánításai alapesetben egy jégtömbéhez hasonlíthatóak, most azonban a dobogón látszott rajta a düh, miután néhány ravasz taktikai húzás után Sebastian Vettel nyerte a Monacói Nagydíjat.”

The Sun: “Sebastian Vettel győzelmével növelte előnyét a pontversenyben. A német pilóta kedvező bánásmódban részesült Kimi Räikkönen rovására, utóbbinak meg kellett elégednie a második hellyel.”

Nyitókép: Europress/dpa/Hoch Zwei

Olvasói sztorik