Élő Forma-1

Hamilton simán nyert Kínában, Verstappen a 16. helyről indulva lett dobogós

Carlos Sainz kivételével az átmeneti esőgumikon rajtol el a mezőny a Forma-1-es világbajnokság idei második futamán Kínában, miután helyi idő szerint délelőtt esett az eső Sanghajban. A pálya egy része már száraz, a másik része viszont még vizes volt, de különösebb problémát ez nem okozott a versenyzőknek.

A rajtnál Lewis Hamilton simán megtartotta a vezető helyét, mögötte Sebastian Vettel és Valtteri Bottas haladt. A 16. helyről induló Max Verstappen remekül indult, már az első kör végére több pozíciót lépett előre.

Már a negyedik körben jött a safety car, miután az időmérőhöz hasonlóan ismét összetörte az autóját a célegyenesben Antonio Giovinazzi.

Bottas az ötödik helyen haladt, amikor a safety car mögött, amellyel tönkre is tette a saját versenyét, végül a hatodik helyeb zárt a finn.

Az élén Hamilton egyre nagyobb előnyre tette szert, mögötte pedig Vettel érkezett meg a második helyre, miután könnyedén megelőzte Verstappent, akinek teljese elfogytak a gumiai. A verseny második felében túl sok izgalom már nem történt, egyedül a két Red Bull utolsó néhány körös csatája a dobogóért tartogatott érdekességet.

Végül Verstappen megtartotta a harmadik helyét, nagyszerű versenyzésének köszönhetően ő lett a nap pilótája. Hamilton ötödik alkalommal nyert Kínában, Vettel pedig rekordot döntött, miután harmadszor végzett a második helyen.

Folytatás egy hét múlva Bahreinben.

A futam végeredménye:

https://twitter.com/F1/status/850978495551483904

Sainz kockáztat

A Toros Rosso spanyol versenyzője bevállalta a szuperlágy gumikat, a többi 19 versenyző az átmeneti esőgumikat választotta.

Kevés az esély az esőre

A legfrissebb időjárási előrejelzés szerint délután már nemigen kell számítani csapadékra. Délelőtt viszont esett, így a pálya egy része még vizes.

Olvasói sztorik