Forma-1

Rosberg: Egyáltalán nem élveztem, borzasztó volt

Lewis Hamilton pályafutása 53. győzelmét aratta a 2016-os Abu Dhabi Nagydíjon, de Nico Rosberg lett a világbajnok, miután a második helyen ért célba.

Jól érzem magam, köszönöm mindenkinek, aki kijött ide nekem szurkolni, szeretném megköszönni a családomnak és a csapatnak! Nem gondoltam volna, hogy 32 győzelmet aratok majd ennél a csapatnál. Gratulálok Nicónak pályafutása első világbajnoki címéhez. Mindent megtettem, ennél többet nem kívánhatok magamtól. Nem lehet mindig nyerni

-nyilatkozta a pódiumon a brit versenyző. Ezt követően a friss bajnokhoz fordult David Coulthard:

– Újabb átlagos nap a munkahelyen, Nico?

– Ne is mondd, ez volt a legizgalmasabb futamom. Egyáltalán nem élveztem, borzasztó volt. Most extázisban vagyok, a feleségemnek ajánlom ezt a győzelmet, aki végig mellettem állt. Nagyon büszke vagyok, hogy sikerült megismételnem édesapám sikerét. Gratulálok Lewisnak, mindig nagyon nehéz volt legyőzni őt.

Sebastian Vettel Olaszországban állhatott legutóbb a dobogón, ő így nyilatkozott:

Kemény volt az utolsó pár kör, nem lettem volna Nico helyében. Kezdett elfogyni a gumim a végére, de a jó taktikának köszönhetően megérdemelten zártunk dobogós helyen. Nehéz év volt ez, de örülök, hogy egy harmadik hellyel sikerült zárnom a szezont.

Rosberg 385 ponttal végzett az élen, Hamilton 380-at gyűjtött, a harmadik Daniel Ricciardo 256-tal zárt. A konstruktőrök versenyét utcahosszal nyerte a Mercedes (765) a Red Bull (468) előtt, a harmadik helyezett a Ferrari (398) lett. A Forma-1 2017-ben szélesebb gumikkal és új szabályokkal tér vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik