Forma-1

Verstappen beszólt Vetteléknek: “Elcseszik a futamom és még rám panaszkodnak”

Forrnak az indulatok a Forma-1-ben a vasárnapi Belga Nagydíj után. Történt, hogy az első kanyarban Max Verstappen, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel egyszerre akart befordulni, a német kissé leszűkítette a helyet, így a három autó összeért. Az egésznek az lett a vége, hogy az első körben mindhárman mehettek ki a boxba, úgyhogy már az is bravúr, hogy a két Ferrari egyáltalán pontszerző helyen ért be (Vettel 6., Räikkönen 9. lett). A 18 éves holland a 11. helyen zárt.

A futam során még akadt pár csata Räikkönen és Verstappen között, nekik már a szezon korábbi szakaszában meggyűlt a bajuk egymással. A verseny után aztán a Ferrari mindkét pilótája a hollandot kritizálta, a nemzetközi sajtótól is megkapta a magáét a tehetséges versenyző.

Félteni azonban nem kell, a jelek szerint kezdi felvenni a Forma-1 tempóját a pályán kívül is, mert elég csattanós választ adott:

Inkább nekik kellene elszégyellniük magukat, mert az ő tapasztalatukkal okoznak egy ekkora galibát, majd rám kezdenek el panaszkodni.

Nem kell a dráma, elcseszték az egész versenyemet, persze, hogy utána nem fogom megkönnyíteni a dolgukat. Azt hiszem, ezt el kellene fogadniuk. Ha nem történik az első kanyarban az, ami, akkor nem vezettem volna olyan agresszívan” – mondta Verstappen az Eurosportnak.

A Ferrari és a Red Bull nagy csatában van a konstruktőri verseny második helyéért, illetve az egyéni világbajnokságon is a Mercedesek mögött ennek a két istállónak a pilótái küzdenek meg a helyekért. Ha ehhez hozzávesszük, hogy mostantól kis túlzással minden héten rendeznek egy Forma-1-es futamot, akkor garantált lesz a hasonló kakaskodás.

És ez nekünk, szurkolóknak, nem biztos, hogy rossz hír.

Fotó: Getty Images/Lars Baron

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik