Forma-1

Forma-1: a Mercedes mégsem fellebbez Rosberg büntetése miatt

A vasárnapi Brit Nagydíjon Nico Rosberget a második helyen intették le, majd a világbajnoki pontversenyt vezető német pilóta kapott egy tíz másodperces időbüntetést, így visszacsúszott Max Verstappen mögé a harmadik helyre. A Mercedes versenyzőjét azért büntették, mert utasítást kapott a rádión, hogy a hetedik sebességi fokozatot nem használja. Ezt pedig az idei szabályok nem teszik lehetővé.

A csapat szerint az utasítással megóvták, hogy Rosberg kiessen a versenyből. Éppen ezért a büntetés kihirdetése után jelezték fellebbezési szándékukat.

A hivatalos procedúra ilyenkor az, hogy a csapat 36 órán belül benyújtja írásos fellebbezését hazája autós szövetségénél, a Mercedes esetében a német szövetségnél. Ám az istálló jelezte, mégsem fellebbez – írja a BBC.

A csapat elfogadja a sportfelügyelő testület magyarázatát, és visszavonja fellebbezési szándékát. Ugyanakkor a következő hetekben a Mercedes azon dolgozik, hogy meggyőzze a szabályalkotókat, a jövőben csökkentsék az F1 túlszabályozottságát

– írják a közleményben.

Ezzel pedig eldőlt, Rosberg és Lewis Hamilton között egyetlen pont a különbség a jövő hét végén sorra kerülő Magyar Nagydíj előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik