Forma-1

Hamilton az utolsó körökben Muhammad Alira gondolt

Vasárnap a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton sikerét hozta a Forma-1 Kanadai Nagydíja, még úgy is, hogy Sebastian Vettel a rajtnál egyből megelőzte őt. Az utolsó körben a nemrég elhunyt Muhammad Alitól idézett a csapatrádión:

Lebegj, mint egy pillangó és csípj, mint egy méh.

A BBC-nek a futamgyőzelmet követően elmondta, a legendás bokszoló óriási hatással volt rá, így a sikerét az ő emlékének, valamint Ali családjának ajánlja.

Valamiért az utolsó 15 körben csak rá és a Rumble in the Jungle-ra (Ali 1974-es ikonikus meccse George Foreman ellen – a szerk.) tudtam gondolni. Hátborzongató érzés volt.

Hamilton elmondta, mivel a Forma-1-ben nem volt színes bőrű versenyző, így más sportágból keresett magának példaképet. Így esett a választása Alira.

Mivel a brit versenyző csapattársa, a világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg csak ötödik lett vasárnap Kanadában (Hamilton kiterelte a pályáról a rajt után), így a két versenyző között már csak kilenc pont a különbség. A következő futamot Bakuban rendezik, utcai pályán, ráadásul most vasárnap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik