Forma-1

F1: perre megy Jules Bianchi családja

Philippe Bianchi, a francia pilóta édesapja és a család ügyvédje azt állítja, a 25 évesen tragikus balesetben elhunyt francia versenyző halála elkerülhető lett volna.

Jules Bianchi halála elkerülhető lett volna

– jelentette ki a család jogi képviselője, Julian Chamberlayne.

A Bianchi család úgy gondolja, a gyermekük balesetét követő intézkedések közül több is hozzájárulhatott fia elvesztéséhez. Azt állítják, hibák fordultak elő a Japán Nagydíj alatt is, ezért pert indítanak a FIA (Nemzetközi Autós Szövetség), a FOM (Formula-1 Management, Bernie Ecclestone cége) és a Marussia-istálló (ma Manor) ellen – számolt be a BBC.

Philippe Bianchi, a francia pilóta édesapja hozzátette:

Azt szeretném, hogy igazságot szolgáltassanak Jules számára. Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés, és úgy érzem, hogy Jules baleset és a halál elkerülhető lett volna, ha nem követnek el sorozatosan hibás döntéseket.

Jules Bianchi 2014 októberben, a Japán Nagydíjon bekövetkezett balesetben szenvedett súlyos fejsérülést. November közepéig a jokkaicsi Mei kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Megműtötték, majd kómába esett. Sokáig küzdöttek az életéért, mígnem szervezete 2015 július közepén feladta a küzdelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik