Forma-1

Mercedes: három pilótát csapatonként!

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke örülne neki, ha újabb versenyzővel bővülhetne a mezőny összes istállója.

Dietrich Mateschitz erősen fontolgatja, hogy a 2016-os idényben visszahívja a Red Bullt és a Toro Rossót a Forma-1-ből, mivel elakadtak a tárgyalások a motort szállító Renault-val

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Red Bull-csapatok egyetlen opciója a Ferrari Lehet a következő szezonban. Amennyiben a két istálló tényleg kiszáll a száguldó cirkuszból, 2016-ban már csak 18 pilóta versengene a futamokon.

Toto Wolff, head of Mercedes Benz Motor-Sport gives an interview after the qualifying race at the Red Bull Ring in Spielberg on June 20, 2015, ahead of the Austrian Formula One Grand Prix. Reigning world champion Lewis Hamilton took pole position for Sunday's Austrian Grand Prix, ahead of Mercedes teammate Nico Rosberg and Ferrari's German driver Sebastian Vettel. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Fotó: Europress fotóügynökség

Wolff úgy véli, jó ötlet lenne bevezetni a harmadik autókat, amiket főként fiatal pilóták vezethetnének, ugyanakkor reméli, hogy egy csapat sem kényszerül távozni a Forma-1-ből – írja az autosport.com.

Ha egy csapat elmegy, akkor a harmadik versenyzőkkel tölthetnék fel a rajtrácsokat. Számomra ez egy nagyon izgalmas felvetés – nyilatkozott a szakember.

Hozzátette, a legjobb az lenne, ha a Red Bull is maradna, de jövőre már három pilótás istállok vágnának neki az idénynek, így akár 27-28-an állnának rajthoz minden futamon.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik