Forma-1

Egyre nagyobb bajban a Red Bull és fiókcsapata

Daniel Ricciardo (daniel ricciardo, )
Daniel Ricciardo (daniel ricciardo, )
Az idő fogy, a helyzet pedig egyre kritikusabb az osztrákok számára.

A Honda kijelentette, hogy nem segít a Toro Rosso csapatán, a következő szezonban tehát biztosan nem a japán márka motorjaival száguldanak majd a pilótái. Így viszont egyre nagyobb bajba kerül az anyaegyesület, a Red Bull, amelynek így valamely módon egyezségre kell jutnia a Ferrarival.

Christian Horner is elismerte, hogy az egyik utolsó esélyük a Honda volt, így viszont másik megoldást kell keresniük.

Amennyiben létrejött volna a Toro Rosso házassága a Hondával, az megkönnyítette volna a Ferrari helyzetét is. A maranellói csapatnak ugyanis akkor már csak további egy csapatban kellett volna motort adnia – írja a motorsport.com.

A Honda számára a fiókcsapat támogatása kézenfekvő lett volna, azonban kizárólag a McLaren csapattal közös munkájára szeretne fókuszálni. Itt jegyezzük meg, az idei teljesítményüket látva nem is csoda.

A Red Bull számára nem marad más, kénytelen lesznek dűlőre jutni a Ferrarival, különben jövőre már nem láthatjuk őket a rajtrácson. Még a Mercedes közbelépése is reményt jelenthetett volna, azonban ők a Manor istállónak szállítanak motort jövőre.

A szabályzat szerint 2016 és 2020 között a motorgyártóknak valamennyi csapatukat ugyanolyan motorokkal kell ellátniuk, mint amilyent az FIA egységesített. Ezeket azonban szeretnék eltörölni, ami ellen a Ferrari tiltakozik. Nem csoda, hiszen így két csapatot, a Red Bull-t és a Toro Rossot is felzárkóztatná saját magához.

Az osztrákok viszont sem az egyéves motorok használatára, sem pedig az év közbeni motorfejlesztés engedélyezésére vonatkozó szabálymódosítási javaslatot nem támogatja. Nem szeretnék, hogy a Ferrari közelebb kerüljön hozzájuk.

Az egyik csapatnak ez, a másoknak az nem felel meg. Kérdés mi sül ki ebből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik