Forma-1

F1: Button bejelentette, mit csinál jövőre

Számos hír szárnyra kapott Jenson Button jövőjével kapcsolatban, még az is, hogy befejezi pályafutását. Jelentjük, eldöntötte hol folytatja.

Jenson Button jövőjét illetően számos pletyka keringett. Hírbe hozták a WEC-el, azaz a hosszútávú autóversenyzéssel többek közt, de az is felmerült, hogy nem ül többet autóba. Ehhez képest az angol világbajnok végül mégis hosszabbított csapatával – számolt be a bbc.com.

“Rengeteget gondolkodtam a jövőmmel kapcsolatban az elmúlt hónapokban és nem titok, hogy sok minden megfordult a fejemben. Hat éve vagyok a McLaren versenyzője, ezidő alatt remekül megismertem Ron-t (Dennis, csapatvezető) akinek sikerült is meggyőznie a maradásról. Bár az idei év nem volt könnyű, tudjuk mi kell ahhoz, hogy fejlődjünk, a Hondával rengeteget fogunk dolgozni, fejleszteni a következő hetekben, hogy biztosra menjünk és jövőre sokkal, de sokkal jobbak legyünk” – ismertette Button döntésének hátterét.

Bár a brit pilóta elzárkózott mindenféle konkrét választól, de a McLaren nyilatkozata egyértelművé tette, hogy nem térnek el Button szerződésétől és jövőre fizetés-emelést kap a versenyző. Éves bére tízmillió dollárról, 15 millióra fog nőni a következő szezonban.

Ron Dennis a csapat első embere nem győzte dicsérni az angolt: “Hihetetlen tapasztalata remek hatással van csapatunkra, remek fizikai állapotban van és rettentő gyors, mint mindig.”

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik