Forma-1

Forma-1: Hamilton akár a legendás Senna

A nemzetközi sajtó főként a címvédő Lewis Hamilton újabb diadalát taglalta a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíj másnapján, illetve azt, hogy a 41. futamgyőzelmével Ayrton Sennát utolérő Mercedes-pilóta 48 pontra növelte előnyét az összetett pontversenyben csapattársával, a Szuzukában másodikként záró Nico Rosberggel szemben.

Olaszország:

La Stampa: “Hamilton akár a legendás Senna. Zsebben a világbajnoki cím.”

Il Messaggero: “Egyedül az élen. Hamilton uralkodott Szuzukában, Rosberget is felőrölte, a Ferrarinak a harmadik és negyedik hely jutott.”

La Repubblica: “A világbajnokság ura. Hamilton utolérte Sennát, a Ferrari újra a valóság talaján.”

Spanyolország:

La Vanguardia: “A forgatókönyvben ezúttal nem volt meglepetés: Hamilton végig magabiztos volt.”

El País: “Sétagalopp az idei nyolcadik trófeához. Hamilton már Sennával egy szinten.”

Mundo Deportivo: “Lewis helyreállította a világ rendjét.”

Sport: “Hamilton nagy lépést tett harmadik vb-címe felé.”

Franciaország:

Le Parisien: “Hamilton már 41-nél tart. Az első sorból rajtolva a brit pilóta ismét hibátlanul vezetett, és az idei 14. versenyből már a nyolcadikat nyerte meg.”

Le Figaro: “Szingapúr csak egy kis botlás volt a Mercedes részéről. Az ezüstnyilak kipihenték magukat Szuzukára, Hamiltonnak nem volt ellenfele.”

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

Svájc:

Blick: “Vettel nyakon öntötte a dobogón Hamiltont pezsgővel. Jelképes mozzanat volt: Lewis világbajnok lesz, a Ferrarinak pedig várnia kell.”

Németország:

Bild: “Bosszúság a közvetítés körül. Vajon Bernie Ecclestone parancsára mutatták kevesebbet a Mercedeseket? Régen nyert valaki ilyen észrevétlenül az F1-ben. A gyanú szerint Ecclestone-t bosszantja, hogy a Mercedes nem akarja jövőre motorokkal ellátni a Red Bullt.”

Frankfurter Allgemeine: “A Mercedes fellélegzett, nincs veszélyben a dominanciája. A múlt heti, szingapúri súlyos vereség után Hamilton megnyerte a Japán Nagydíjat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik