Forma-1

Eltemették Jules Bianchit

Jules Bianchi (Array)
Jules Bianchi (Array)

Utoljára huszonegy éve, 1994-ben volt a Forma-1 mezőnye hivatalos olyan temetésre, ahol az egyik futamon balesetet szenvedett versenyzőtársukat búcsúztatták.

Mondhatnánk azt is, szerencsére legutóbb szegény Ayrton Senna és Roland Ratzenberger temetésén fordult elő ilyen és bízunk benne, nem is lesz több.

 Jules Bianchi temetésén a teljes Forma-1-es család megjelent
Fotó: MTI 

Kedd délelőtt pedig Nizzában vett végső búcsút a család, egykori versenyzőtársai és barátai Jules Bianchitól. A szertartásra a Saint-Réparate katedrálisban, illetve a nagy érdeklődésre való tekintettel a templom előtti Rossetti-téren került sor. A templom bejárata mellett két oldalt egy-egy, Bianchit Marussia-overallban, bukósisakot tartva ábrázoló portrét helyeztek el. Bianchi koporsóját barátok és családtagok vitték.

Nico Rosberg tiszteleg egykori versenyzőtársa előtt
Fotó: MTI


Lewis Hamilton is feketébe öltözött
Fotó: MTI


Alain Prost volt francia autóversenyző, négyszeres Forma-1-es világbajnok
Fotó: MTI


Philippe Bianchi fogadja a részvétnyilvánításokat
Fotó: MTI

Jules Bianchi tavaly októberben szenvedett súlyos fejsérülést a Japán Nagydíjon bekövetkezett balesetben. November közepéig a jokkaicsi Mei kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Megműtötték, majd kómába esett. Haláláról családja szombaton értesítette a nyilvánosságot.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik