Forma-1

Fernando Alonso ott lesz Malajziában

fernando alonso (fernando alonso)
fernando alonso (fernando alonso)

A Forma-1-ben szereplő McLaren-Honda spanyol versenyzőjére még tesztek várnak a szezon második futama előtt, ezeken dől majd el, hogy versenyezhet-e.

Február 22-én, a szezon előtti barcelonai tesztelés alkalmával szenvedett balesetet Fernando Alonso, aki agyrázkódást szenvedett, az orvosok javaslatai alapján pedig végül kihagyta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. A furcsa baleset kapcsán rengeteg a kérdőjel, még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is kivizsgálja a történteket.

A spanyol pilóta a múlt héten már munkára jelentkezett a McLaren-Hondánál. Spanyol és angol lapinformációk szerint a napokban a rövid- és hosszútávú memóriáját, valamint a reflexeit tesztelték, és úgy találták, hogy visszatérhet a pályára.

„Ez magánjellegű információ, így sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom. De abban biztos vagyok, hogy elutazik Malajziába, ahogyan az az eredeti tervekben is szerepelt” – mondta Alonso tanácsadója, Luis Garcia Abad.

Hétfőn délután a McLaren-Honda kiadott egy hivatalos közleményt, amiben közölték: Alonso versenyezhet Malajziában, ehhez még csütörtökön teljesítenie kell az FIA ilyen esetekben kötelező tesztjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik