Forma-1

Már megint szivatják a Forma-1-es pilótákat

sebastian vettel (sebastian vettel)
sebastian vettel (sebastian vettel)

A következő idénytől a Forma-1-es pilóták nem változtathatják kényük-kedvük szerint a sisakjuk festését.

A Forma-1 bizottság szerdán döntött arról, hogy a könnyebb beazonosíthatóság miatt – a szurkolók jobban kötődjenek adott színkombinációkhoz – a versenyzők a szezon közben nem változtathatnak azon, hogy is néz ki a sisakjuk. Ezt a trendet követi a már egy éve bevezetett állandó rajtszám.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Példának Ayrton Sennát hozzák fel, akinek ikonikus sárga-zöld-fekete festését talán még az is ismeri, aki nem követi a Forma-1-et, illetve ma már Michael Schumacher tűzpiros bukósisakja is ide tartozik.

Ezt a javaslatot természetesen még a Nemzetközi Automobil Szövetségnek és Bernie Ecclestone-nak is el kell fogadnia, de általában egy ilyen javaslatnál ez már csak formalitás.

 Vettel gyakran változtat
Fotó harrison101.com 

Persze joggal gondolhatjuk, miért ne lehetne gyarkan egyedi sisakot gyártani, hiszen a pilótáknak egyedül a fejük látszik ki az autóból, legalább itt érvényesüljön a kreativitásuk. Persze van aki ezt túlzásba viszi: a legextrémebb példa Sebastian Vettel, aki eddigi 139 versenyén több mint 60 különböző dizájnú sisakkal állt rajthoz.

Más pilóták is szeretik váltogatni a festést, Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton és Nico Rosberg is bátran nyúlt eddig a sisakjához, de Monacóra, a versenyek versenyére általában minden versenyző egyedi festéssel készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik