Forma-1

Elmarad a Forma-1 forradalma

Ferrari 2017 (ferrai 2017)
Ferrari 2017 (ferrai 2017)

Nem tudtak megegyezni a jövő évtől javasolt változtatásokban a csapatoknak a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone-nal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA).

Kedden beszámoltunk róla, egyes csapatok egészen elképesztő tervekkel álltak elő a Forma-1 megreformálása érdekében. A Ferrari 2017-es koncepcióautója például fantasztikusan fest, de egyelőre mégsem lesz belőle semmi.

 Ez tényleg pazar – többen is lennének rá kíváncsiak
Forrás: ferrari.com 

Az autosport.com szerdán ugyanis arról számolt be, hogy a Stratégiai Munkacsoport (SM) kedden Genfben rendezett tárgyalásán nem született egyezség a felek között, így a reformcsomagot 2016-ban biztosan nem vezetik be a Forma-1-ben. 

A javasolt változtatások közül kiemelendő a több mint ezer lóerős motorok, valamint a szélesebb gumiabroncsok alkalmazása, s az összességében agresszívabban működő versenyautók használata, az érintettek ugyanis ezektől az intézkedésektől várnák azt, hogy tmegszűnjön  a helyszíni és a televízió előtt ülő nézőszám csökkenése.

Az autosport.com értesülései szerint a Red Bull és a McLaren – ők állnak legjobban a koncepcióautókkal – istálló azt szerette volna, ha a módosítások már jövőre életbe lépnek, míg a többi csapat a 2017-es bevezetés mellett érvelt, elsősorban arra hivatkozva, hogy az ilyen változtatásokat alaposan ki kell dolgozni.

Az idei vb március 15-én, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik