Forma-1 (forma-1, )
Forma-1

Zuhanórepülésben a Forma-1 nézettsége

Míg 2008-ban még 600 millió tévénéző követte a Forma-1-et, tavaly 425 millióan ültek a tévé elé. Hat év alatt 175 millióan választottak más programot - írja a Wall Street Journal.

A csökkenés egyik oka, hogy az elmúlt pár évben több piacon előfizetéses csatornára költözött a Forma-1-es közvetítés, az ingyen elérhető tévék csak néhány futamot vagy egyet sem közvetítenek – olvasható a vezess.hu-n.

2012 óta így van ez Nagy-Britanniában, ahol a Sky Sports külön F1-es csatornával várja az előfizetőket, míg a közszolgálati BBC csak 10 versenyt ad le, tavaly pedig Olaszországban, Németországban és Spanyolországban is hasonló modellt hívtak életre.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint nincs gond, jó az új rendszer.

“Teljesen jól működik ez. Továbbra is kiváló a tévés jelenlétünk, egyszerűen arról van szó, hogy az előfizetők kapnak több műsort” – mondta.

A tévés előfizetésekből százmilliós bevételei vannak az F1-et birtokló CVC befektetői csoportnak, a növekvő bevételek pedig a csapatok között szétosztott pénzdíjat is emelik, azonban hosszabb távon fennáll a veszély, hogy a minél nagyobb közönséget elérni kívánó szponzorok, reklámozók nem igyekeznek majd az egyre szűkebb elérésű sportágba.

Az autókon egyre kevesebb felirat látszik manapság, még az olyan nagyoknál is, mint a McLaren.

Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashatsz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik