Forma-1

Keresztbe tettek Alonsonak

Fernando Alonso (fernando alonso, )
Fernando Alonso (fernando alonso, )

A spanyol pilótának ugyan minden vágya az volt, hogy részt vegyen idén a Le Mans-i 24 órás versenyen, de megtiltották neki.

Decemberben számoltunk be róla, hogy 2015-ben Fernando Alonso minden bizonnyal nem csak a Forma-1-ben versenyez majd, hanem rövid, ám annál fárasztóbb kitérőt tesz a Le Mans-i 24 órás verenyre is. Nos, úgy néz ki, bármennyire is szeretné, nem jön össze neki, hogy egy Porsche volánja mögött száguldozzon a legendás pályán, ugyanis a Honda megvétózta szándékát.

A vezess.hu úgy tudja, az utolsó pillanatban vétózta meg az indulást a a japán gyártó. A történet legérdekesebb rész a miért nem? Az Mclaren és a Honda miközben a Forma-1-ben 2015-től kéz, a kézben, csapat és motorszállító kapcsolatban dolgozik a sikerért, addig a két gyártó komoly versenytársa egymásnak az utcai sportautók piacán. Így Le Mansban is.

Jarno Trulli szerint Alonso csak annak örülhet, hogy 2015-ben búsásan meg lesz fizetve. Más babér nem terem számára, immár Le Mansban sem. A Honda 24. órás “becsúszó szerelése” miatt a Porsche Hülkenberg mellé a Saubertől elküldött Adrian Sutilt szeretné megnyerni, de egyelőre a némettel sem sikerült megállapodniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik