Forma-1

F1: a Red Bull magyar szakemberrel erősít

Hegedűs Andor (hegedűs andor, )
Hegedűs Andor (hegedűs andor, )

Hegedűs Andor a 2015-ös idényben már a négyszeres világbajnok csapat mérnöki stábját erősíti.

Még a 2014-es idény kezdete előtt számoltunk be arról, hogy a magyar Hegedűs Andor immár harmadik éve tervezőmérnökként segíti a Marussia csapatát. Az évad során ő felelt  az autó kiszolgálásához szükséges felszerelésekért, miközben napi kapcsolatban állt a Ferrarival is.

A fiatal szakembert jeles érettségije ellenére sem vették fel itthon állami támogatású szakokra, a drága költségtérítéses szak pedig szóba sem jöhetett a családnál. Ezért az orosházi fiatalember 2006-ban hirtelen ötlettől vezérelve egyetlen hátizsákkal költözött ki Angliába, Oxford mellé, ahol egy raktárban dolgozott éveken át.

 
Hegedűs Andor decemberben már új munkáltatója rendezvényén vett részt
Forrás: facebook.com 

A megkeresett pénzt tervezett egyetemi tanulmányaira tette félre, mert volt egy álma, amit aztán meg is valósított. Az Oxford Bookes Universityn diplomázott Motorsport Engineering and Vehicle Technology szakon, ami gyakorlatilag autósport irányzatú mérnököt jelent. Ennek köszönhetően került kapcsolatba a Forma-1-gyel és a Marussiával is, majd az itt eltöltött harmadik év nyári szünetében fogalmazódott meg benne a továbblépés lehetősége. Két F1-es interjúra is elment, és két csúcscsapattól is álláslehetőséget kapott.

 
“Seb az egyik (volt)kollégájával” – írta Hegedűs Andor közösségi oldalán
Forrás: facebook.com 

„Mielőtt még a Marussiánál kezdtem dolgozni, Red Bull-szimpatizáns voltam a csapat laza mentalitása miatt. Ricciardo a legszimpatikusabb versenyző számomra az egész mezőnyben. Ráadásul így az élő legenda, Adrian Newey közelében dolgozhatok” – olvasható az mno.hu-n Hegedűs Andor nyilatkozata, amiből rögvest kiderül, a Red Bull Racing lett a befutó. A magyar szakember november 24-én tette fel Facebook-idővonalára az örömhírt, miszerint attól a naptól az angliai Milton Keynesbe tette át a székhelyét és a továbbiakban a négyszeres világbajnok csapatot erősíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik