Forma-1

Schumacher kerekesszékben ül, memória- és beszédzavarral küzd

Mindezt Philippe Streiff korábbi Forma-1-es francia pilóta állítja, aki 1989 óta maga is kerekes székes.

Azt követően, hogy az 1984-88 között az F1-ben versenyző Philippe Streiff kedden a saját 1989-es balesetének tapasztalatai alapján – kerekes székben ül azóta is – borúlátó véleményt formált bárátjáról, a Japán Nagydíjon brutális balesetet szenvedő Marussia-pilótáról, Jules Bianchiról, szerdán a a Le Parisien című francia lapban jelent meg egy-két elgondolkodtató állítása Michael Schumacherrel kapcsolatban.

 
Philippe Streiff túlélte a katasztrófát és ma már vezet, teljes életet él
Fotó: europress 

“Nagyon nehéz a helyzete, mert nem képes beszélni, hozzám hasonlóan kerekes székes, bénult, memória- és beszédzavarral küzd” – idézte az Europe 1 rádióban kedden megszólaló 59 éves volt versenyzőt a lap. “Schumacher ugyan korábbi állapotához képest jobban van, de minden relatív. A tény, hogy családja körében lehet, segítheti a gyorsabb felépülését, de ez nehéz lesz. Úgy tűnik, a szemével kommunikál a feleségével, menedzserével…” – tette hozzá.

A 45 éves Schumacher tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Körülbelül két hónapja a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik