Forma-1

“Bianchi a legjobb esetben is súlyosan fogyatékos lesz”

Mindezt Philippe Streiff, a francia autóversenyző barátja, korábbi Forma-1-es pilóta jelentette ki.

Korábban szóba került, hogy Jules Bianchit átszállítanák Lausanne-ba, ahol Michael Schumachert is kezelték, ám a pilóta családja hétfőn közölte, továbbra is Yokkaichiben ápolják a pilótát, hiszen nincs olyan állapotban, hogy kibírja az utat Európába.

„Kifejezetten rossz hír, hogy továbbra sem szállítható, ami arra utal, hogy egyhamar nem ébred fel a kómából. Ha mégis, akkor is legjobb esetben súlyosan fogyatékos lesz. Úgy gondolom, Bianchi esete súlyosabb, mint Michael Schumacheré” – reagált a hírre a korábbi F1-es pilóta, Philippe Streiff a sport24.lefigaro.fr oldalon.

Az 1984-88 között az F1-ben versenyző pilótának saját tapasztalata van a súlyos sérülésről. Az 1989-es jacarepaguá-i téli teszten hatalmasat bukott. Az autó a felismerhetetlenségig összetört, Streiff pedig elvesztette az eszméletét. Az orvosi vizsgálatokon kiderült, hogy lebénult. A csapatok és a pilóták a szezon végén százezer dollárt ajánlottak fel a gyógykezelésére, de állapotában sajnos később sem állt be változás. Streiff azóta nem ült semmilyen versenyautóba, lebénult, tolókocsiba kényszerült.

Mint ismert, a francia pilóta a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött. A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta, még mindig súlyos az állapota, agysérülése van.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik