Forma-1

Bambit kapott Michael Schumacher

A német Bunte magazin BAMBI díjkiosztógálájának időzítése nem is lehetett volna tökéletesebb: Michael Schumacher első Forma-1-es bajnoki győzelmének 20. évfordulóján tüntették ki a legendát.

A hétszeres világbajnok az egyedi, Millieniumi BAMBI-t kapta meg a berlini rendezvényen, a zsűri indoklása szerint azért, mert tehetségével, kitartásával, példamutatásával az évszázad sportembere volt Németországban – írja a vezess.hu.

A díjat menedzsere, Sabine Kehm vette át a négyszeres világbajnok Sebastian Vetteltől, aki kezdő versenyzőként bálványozta Schumachert.

“Később személyesen is megismerhettelek, a barátságunk pedig nagyon boldoggá és büszkévé tett, ugyanakkor szomorú is vagyok, ugyanis nagyon szerettem volna személyesen átadni ezt a díjat. Kedves Michael, sportolóként és emberileg is hatalmas dolgokat értél el, elismerésünk! Gratulálok!” 

Fotó: Europress fotóügynökség

A 20 évforduló alkalmából Schumacher hivatalos honlapja is megújult, a szurkolók az új oldalon az elképesztő pályafutás minden részletét felidézhetik – a csütörtök délelőtti újranyitás óta már több mint egymillióan látogattak el a weboldalra.

A 45 évesSchumacher tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Körülbelül két hónapja a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Schumacher frissített honlapján a család újabb üzenetben mondott köszönetet a szurkolóknak a támogatásért, és hangsúlyozták, hogy “bíznak” a felépülésben. 

Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashatsz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik