Forma-1

Álomfizetéssel csábítja Alonsót a McLaren

A pletykák szerint a spanyol két év alatt 70 millió eurót kereshetne. Ugyanakkor november végéig döntenie kell.

Eric Boullier, a McLaren Forma-1-es istálló csapatfőnöke bejelentette, a november 23-án sorra kerülő Abu-Dzabi Nagydíjig várnak a spanyol Fernando Alonso döntésére, hogy melyik csapatnál akarja folytatni a pályafutását.

„Ha a szezonzáróig nem határoz, akkor más megoldást kell találnunk” – mondta Boullier csütörtökön. A francia szakember hozzátette, előremutató megbeszéléseket folytattak a 33 éves pilótával, akiről tudják, hogy illene a csapatukba, ráadásul a versenyző is jelezte, hogy „lenne kedve elvállalni a feladatot”.

Alonso szerdán azt nyilatkozta, még nem döntött a jövőjével kapcsolatban, de úgy fogalmazott, „van egy ötlete”.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A BBC kedden arról számolt be, hogy Alonso visszatér a McLarenhez, ahol a 2007-es idényben is versenyzett. A brit istállónak a jövő évtől a Honda révén új motorszállítója lesz, a japán gyár pedig nagyon szeretné megkaparintani a 2005-ben és 2006-ban világbajnok pilótát. A pletykák szerint Alonso két év alatt 70 millió eurós (21,6 milliárd forint) fizetést kapna a McLarennél.

Alonso a Renault-val nyerte vb-címeit, majd 2009 végén a Ferrarihoz szerződött, s az olaszoknál eltöltött öt idénye alatt háromszor végzett az összetett pontverseny második helyén.

„Nagyon tisztelem a Ferrarit, szeretem a csapatot, de az idén nagyon nehéz évünk volt, és amúgy is mögöttem van már öt nehéz szezon” – mondta Alonso.

A négyszeres vb-győztes, címvédő Sebastian Vettel már korábban bejelentette, hogy az év végén távozik a Red Bulltól, és bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, a szakértők szerint a német sztár váltja majd Alonsót a Ferrarinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik