Forma-1

Vettel: Nem menekülök

A Red Bull négyszeres világbajnoa jövőre szinte biztos, hogy a Ferrari pilótája lesz. Vettel azt mondja, nem a rossz idei szezon miatt akar váltani.

Szombat hajnalban a Red Bull fontos bejelentést tett: 15 évnyi közös munka után Sebastian Vettel távozik a csapattól, és jövőre minden jel szerint majd a maranellóiak kötelékébe tartozik.

A váltással kapcsolatban megszólalt az érintett is, ám azt egyelőre nem árulta el, hogy valóban a Ferrarihoz szerződik-e, arról viszont ejtett pár szót, miért is akar menni.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Nem ez az első eset, hogy megkörnyékeztek, de úgy érzem, most jó volt az időzítés. Nem azért hagyom el a Red Bullt, mert nem szeretem az istállót, vagy bizonyos embereket. Nem menekülök. Egy hang belülről azt mondta, újítanom kell, és ez a vágy felülkerekedett rajtam. Nem volt egyszerű meghoznom a döntést, de a szívemre kellett hallgatnom” – mondta Vettel.

Arra a kérdésre, hogy csatlakozik-e a Ferrarihoz, nem válaszolt: “Egyelőre semmit sem erősíthetek meg. Még nem mondhatom meg, hova igazolok.”

A maranellóiak egyébként ezzel az üzlettel – már ha igaz – egy elég komoly versenyzőpárost hoztak össze Vettel és Raikkönen személyében, míg az továbbra is kérdéses, Alonso melyik csapatnál kap ülést. Nem lennénk meglepve, ha ez a McLaren-Honda lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik