Forma-1

Jól kezdtek a Mercedes-pilóták Japánban

A Japán Nagydíj első szabadedzésén napos, száraz időben vezettek a Forma-1-esek Szuzukában, a leggyorsabb - papírforma szerint - a Mercedes két versenyzője volt.

A szingapúri nullázással éllovasból üldözővé vált Nico Rosberg nyitott jobban a házon belüli csatában, 151 ezreddel megelőzte Lewis Hamiltont – írja a vezess.hu.

Ugyan a hírek szerint Fernando Alonso és a Ferrari kapcsolata töréspontig jutott, a spanyolt tájékoztatták, hogy év végén mehet, ha akar, a pályán nyújtott teljesítményén ez nem látszik, ugyanis ő volt a legközelebbi üldöző, nem egészen hattizedes hátránnyal.

Alonso volt az egyetlen, aki egy másodperc alá tudta szorítani a lemaradást, a williamses Valtteri Bottas a 4. helyen már kívül volt ezen a határon. Őt honfitársa, a Ferrarira végre ráérző Kimi Räikkönen követte. 

A Williamsnél jelentős fejlesztési csomagot teszteltek, Felipe Massa a 11. idővel zárt.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A top10 második felében a mclarenes Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo, a többféle apróbb hibával küszködő Jenson Button, a tavalyi győztes Sebastian Vettel és a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat sorakozott.

Nagy érdeklődés, de mérsékeltebb szerencse kísérte a kedden mindössze 17. születésnapját ünneplő holland Forma-3-as tehetség, a jövőre már a Toro Rossónál versenyző Max Verstappen bemutatkozását.

A Jean-Eric Vergne helyén vezető ifjoncnak eleinte a sebességváltóval akadtak gondjai, később pedig motorhiba miatt félre kellett állnia. Így is sikerült azonban 22 mennie, a pályán magabiztosnak tűnt, legjobb ideje jó négytizeddel volt rosszabb Kvjaténál. 

A Caterham fiatalja, Roberto Merhi az edzés elején kipördült, de még rosszabbul járt a Caterhamtől szerdán a Marussiához átigazolt tesztpilóta, Will Stevens, aki a tervek ellenére nem ülhetett autóba az edzésen, ugyanis a hivatalos papírmunkát nem sikerült elintézni ilyen gyorsan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik