Forma-1

Hamilton semmibe vette a csapatutasítást

A csapatvezető részletesen átbeszélte a Mercedes két versenyzőjével a történteket.

Megegyezés született a Mercedes istállón belül azután, hogy Lewis Hamilton semmibe vette a kapott instrukciókat a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Toto Wolff csapatfőnök a mogyoródi GP során felszólította a brit versenyzőt, hogy engedje el márkatársát, a világbajnoki pontversenyben éllovas Nico Rosberget. A Hungaroringen tavaly győztes Hamilton azonban nem engedelmeskedett, s végül megszerezte a harmadik helyet, míg német riválisa negyedik lett.

“Mindkettejükkel másfél órát beszéltem telefonon. Abban maradtunk, hogy a rádión érkező utasításokat betartják, még ha azok irracionálisnak is tűnnek” – jelentette ki szerdán Wolff, aki felidézte, hogy a szezon elején aláírt megállapodás szerint nem szabad akadályozni a más stratégiával versenyző márkatársat.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az osztrák csapatfőnök hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy nem ad több utasítást pilótáinak a futamok közben, mivel a hátralévő futamokon már nem várható el, hogy tekintettel legyenek egymásra.

Az egyhónapos nyári szünet előtt Rosberg 11 pontos előnnyel vezet Hamilton előtt. A két pilóta a szezon során többször is összetűzésbe keveredett, és a hírek szerint egy ideje nincsenek beszélő viszonyban egymással. Rosberg jelenleg Dél-Franciaországban készül a hétvégén sorra kerülő templomi esküvőjére, Hamilton pedig az Egyesült Államokban nyaral.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik