Forma-1

Nincs meglepetés Silverstone-ban, Wolff hamar búcsúzott

A Formula 1-es Brit Nagydíj pénteki első szabadedzését is a Mercedes uralta. Susie Wolff alatt 4 kör után megállt a Williams.

Nico Rosberg 1:35.424-es idővel végzett az élen, több mint hét tized másodperccel előzte meg csapattársát, Lewis Hamiltont, aki még így is másodikként zárta az edzést.

A még mindig régi formáját kereső Felipe Massa túl szélesen vette a 15-ös számú kanyart, melynek következtében megcsúszott, és a gumifalnak csapódott, így nem biztos, hogy a második szabadedzésre össze tudják rakni a Williamset.

A Red Bullok és a Ferrarik azonos erőt képviseltek, s el is osztották maguk között 3-6. helyeket Alonso – Ricciardo – Raikkönen – Vettel sorrendben.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A hazai közönség előtt versenyző, és édesapjára emlékező Jenson Button a hetedik helyen végzett, megközelítve Vetteléket, ami némi bizakodásra adhat okot a McLaren számára.

Susie Wolff 22 év után az első női pilóta, aki nagydíjhétvégén F1-es autót vezethet. A skót hölgy Valteri Bottas autójával 4 kört tudott megtenni; feltehetően az olajnyomással akadtak problémák, így nem tudta folytatni a gyakorlást. Vele egyetemben három másik tartalékpilóta is kigurulhatott a pályára: Daniel Juncadella Hülkenberget, Robin Frijns Kobayashit és Giedo van der Garde Sutilt helyettesítette.  

Közülük Juncadella volt a leggyorsabb, aki 1:38:328-as legjobb idejével a 14. helyet szerezte meg. 

A második szabadedzés 15 órakor kezdődik. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik