Forma-1

Massa egyre jobb formában

A Formula-1-ben szereplő Williams rutinos pilótája újra régi énjét közelíti teljesítményével.

Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős főmérnöke úgy véli, Felipe Massa a Williams segítségének köszönhetően jobban versenyez, mint az elmúlt években. Ezt alátámasztja az is, hogy a brazil pilóta az Osztrák Nagydíjon az óriási Mercedes-fölény ellenére megszerezte a pole-pozíciót, ami 2008 óta nem jött össze neki.

Sokkal jobban érzi itt magát, az itteni környezet is jobban alkalmazkodik hozzá, s ez sokat segít neki, hogy jól vezessen” – nyilatkozta Smedley.

Láthatóan sokkal kevesebb hibát vét, mint az elmúlt években, és biztos vagyok benne, hogy kisebb a rajta lévő nyomás is. A Ferrari nagyobb súlyt helyezett a vállára, nálunk nyugodtabban versenyezhet. Arra volt szüksége, hogy végre kiemelhesse a fejét a víz alól és levegőt tudjon venni” – tett hozzá ironikusan a főmérnök.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Smedley elmondta, nem lehet könnyű Fernando Alonso csapattársának lenni. Szerinte a spanyol egy kiváló pilóta, aki egész szezonon keresztül képes maximális teljesítményt nyújtani, s mellette Massának nem is igen lehetett esélye feltörni. A Williamsnél azonban egyenlő felekként kezelik a pilótákat, s hagyják, hogy nyomás nélkül hozzák ki a maximumot magukból mindketten.

Massa jelenleg 30 ponttal a kilencedik helyen áll a világbajnoki tabellán, míg csapata, a Williams az ötödik pozíciót foglalja el a konstruktőri címért folyó harcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik