Forma-1

Új infók Schumacher állapotáról

Michael Schumacher menedzsere újabb közleményt adott ki: a hétszeres világbajnok állapota nem változott az elmúlt napokhoz képest.

Schumacher december 29-én, a franciaországi Méribelben síelés közben elesett, és sziklába verte a fejét. Azóta kómában fekszik, azt követően is, hogy az orvosok már január vége óta elkezdték a felébresztését. Felépülésére szakértők szerint egyre fogy az esély.

Az elmúlt hetek találgatásai és hamis információi után Sabine Kehm, a pilóta menedzsere nemrég közölte, vannak jelek, melyek bizakodásra adnak okot.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“Akadnak apró jelek, amelyek bátorítanak minket. De azt is tudjuk, hogy türelmesnek kell lennünk” – állt a közleményben.

Kehm vasárnap, az Ausztrál Nagydíj után nyilatkozva elmondta, Michael továbbra is az ébresztési fázisban van, és hozzátette, csak azt az információt szabad figyelembe venni, amit az orvosok, vagy a menedzsment ad ki, így az sem igaz, hogy a hétszeres világbajnok egyre jobban van.

“Nem ébredt még fel, de természetesen már nagyon várjuk ezt a pillanatot. Persze tudjuk, hogy ez hosszú folyamat lesz.”

A nap folyamán egyébként a Daimler vezérigazgatója, Dieter Zetsche Schumachernek ajánlotta a Mercedes vasárnapi, ausztráliai sikerét.

“Michael mindig is a Mercedes család tagja lesz, és szeretnénk megosztani vele ezt a nagyszerű pillanatot. Reméljük, hogy hamarosan felépül, és újra velünk lehet majd” – mondta Zetsche.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik