Forma-1

A Ferrari mindenkit átvert?

Ferrari (ferrari, )
Ferrari (ferrari, )

Mika Salo, a Ferrari korábbi pilótája szerint az olaszok félrevezették a mezőnyt a téli teszteken, az autó sokkal többre képes, mint amit eddig mutattak vele.

Mika Salo, a Ferrari korábbi pilótája szerint az olaszok félrevezették a mezőnyt a téli teszteken, az autó sokkal többre képes, mint amit eddig mutatott vele Fernando Alonso és Kimi Räikkönen. A jelenleg a finn televíziónak szakértősködő Salo úgy véli, a Mercedes nem veheti biztosra a sikert.

“A Ferrari eddig jól titkolta, mire képes” – fogalmazott Salo. “Ha megnézzük a szektoridőket, van köztük néhány nagyon jó, és néhány nevetségesen rossz is. Titkolták a valódi tempójukat, senki nem tudhatja igazán, hol tartanak.”

Az 1997-es bajnok, Jacques Villeneuve szerint sem lehet leírni a Ferrarit. “Jelenleg talán nem az övék a legjobb autó, de nincsenek messze ettől. Még lehet fordítani az álláson, öt verseny után többet tudunk majd” – mondta Villeneuve, akinek Räikkönenről is van véleménye.

“Jó döntés volt, hogy a Lotustól a Ferrarihoz igazolt, most először tényleg keményen dolgozik. Talán jót tett neki, hogy egy évet fizetés nélkül nyomott le. Ami Alonsót illeti, ő egy igazi harcos az első körtől fogva, de emiatt talán túl sokat fogyaszt majd alatta az autó. A 2012-es Alonso nyerhet idén, de a tavalyi nem nagyon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik