Forma-1

Vettel elégedetlen, a Red Bull lassú

daniel ricciardo (daniel ricciardo, )
daniel ricciardo (daniel ricciardo, )

Március 15.: az időpont, amit több millió Forma-1 fanatikus vár, ellentétben a Red Bull istállóval. A tavaly konstruktőri és egyéni világbajnoki címet nyerő csapat katasztrofálisan zárta a tesztidőszakot, így félnek az Ausztrál Nagydíjtól.

A Red Bull nagyon sokat szenvedett az előszezonban, hiszen folyamatosan tempóproblémákkal küzdött Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo, az RB10-es pedig rendre megadta magát Jerezben és Bahreiben is.

Helmut Marko, az istálló tanácsadója röviden és baljósan fogalmazta meg a Red Bull jelenlegi helyzetét.

„Az évadnyitó legalább két hónappal korábban érkezik el számunkra, mint kellene. Jelenleg nem tudjuk, mennyi idő kell majd a felzárkózáshoz, és azt sem, hogy egyáltalán sikerül-e majd az” – hozzátette azt is, hogy az autó megbízhatatlansága miatt ők sokkal kevesebb kört tettek meg, mint a legfőbb riválisok.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A négyszeres világbajnok Vettel is csalódott az autó teljesítményében, de ő már pozitívabban tekint a jövőre:

 

„Nem titok senki számára, hogy mennyire lassúak vagyunk. Esélytelenek voltunk a teszteken, hogy olyan időt érjünk el, mint a legjobbak. Nem mondanám, hogy esélyesként érkezünk Ausztráliába, de előbb-utóbb rendeződni fog a helyzet.”

A riválisok – köztük Jenson Button – természetesen nem hullatnak könnyeket Vettelék bukdácsolása miatt, de tudják, hogy a tavalyi világbajnoknak nem tart sokáig ledolgozni a hátrányt.  „Ha a Red Bull összeszedi magát, akkor nagyon erős lesz. Csak az a kérdés, mikor oldják meg a megbízhatóság problémáját. Amint ez megtörténik, a Red Bull nagyon is versenyképes lesz” – nyilatkozta Button.

Az idei év első futamára március 16-án kerül sor az ausztráliai hőségben, ahol kiderül, hogy tényleg ez lesz-e az utóbbi idők legizgalmasabb szezonja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik