Forma-1

Még mindig szenved a Red Bull

forma-1 (forma-1, red bull, )
forma-1 (forma-1, red bull, )

Kezdetét vette Bahreinben a teszt, és már az első napon születtek meglepetés eredmények, kezdve Hülkenberg szenzációs köridejétől, Magnussen negyedik helyén át, a francia motort használó csapatok gyengélkedéséig.

 

A reggel hétórai kezdés és reméltnél kissé hűvösebb hőmérséklet indították a csapatok a négynapos tesztjük első napját.

A Renault-motorral hajtott csapatok számára nem kecsegtetett túl sok jóval a hétvége, hiszen az eddigi teszteken már akadtak problémáik.

A Lotus kezdte meg a fél órát csúszással rajtoló tesztet. Nem sokkal később Alonso Ferrarija – akárcsak Jerezben – itt is leállt, rögtön az első körben.

Fotó: Europress fotóügynökség

A későbbi órákban több csapatnak is voltak gondjai az autókkal. A Saubernek fékproblémákkal, a Toro Rosso olajszivárgással, a Williams üzemanyag-adagoló meghibásodással küszködött.

Vettel bár a leggyorsabb – Renault motort használó – köröket futotta, látható hogy az RB10 lemaradása még így is számottevő riválisaihoz képest.

A mai nap legtöbb körét Hamilton autózta, ő hetvennégyszer haladt át a célegyenesen, ám Hülkenbergnek elég volt ötvenöt is ahhoz hogy egy káprázatos időt autózva közel egy másodpercet verjen a második helyen beérő Alonsora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik