Forma-1

Betojtak a csapatok Ecclestone-tól

Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )
Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )

A Forma-1-es csapatok genfi ülésükön véglegesen jóváhagyták, hogy az év utolsó versenyéért dupla egyéni és konstruktőri pontok járnak.

A Forma-1-es csapatok genfi ülésükön véglegesen jóváhagyták, hogy az év utolsó versenyéért dupla egyéni és konstruktőri pontok járnak. Pedig a szerdai ülés előtt egy névtelenséget kért csapatfőnök azt mondta, “a legtöbben a módosítás ellen szavaznak, ha lesz erre lehetőségük.”

A csapatfőnök szerint Bernie Ecclestone és az FIA is teljesen alábecsülte a módosítás várható negatív fogadtatását a közönség körében. Luca di Montezemolo Ferrari-elnök is úgy fogalmazott korábban, hogy nem rajong az ötletért, amelyet túl mesterségesnek tart.

Ehhez képest az ülésen végül egyetlen csapat sem szólalt fel a duplapontos szezonzáró ellen, a BBC szakírója szerint azért, mert nem akartak összebalhézni Ecclestone-nal egy ilyen pitiáner ügyben.

A megbeszélésen szó volt a 2015-ben bevezetésre kerülő költségplafonról is, egy-két dologról meg is egyeztek a csapatok, ezekről majd az FIA Motorsport Világtanácsa dönt. A legfontosabb kérdésben, hogy mennyi is legyen az a bizonyos költséglimit, természetesen nem született egyezség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik