Forma-1

Menekülnek a fejesek a Lotustól

boullier pilbeam (lotus f1 team, eric boullier, )
boullier pilbeam (lotus f1 team, eric boullier, )

Újabb, immár sokadik szakemberét veszítette el a Lotus, a Red Bulltól egy éve elcsaklizott vezető versenymérnök máris továbbállt Enstone-ból.

Még ha a csapatnál esküdöznek is, hogy nincs baj, biztos a pénzügyi háttér és a jövő, igen beszédes, hogy a Lotust az elmúlt hónapokban sorra hagyták el a különböző szakemberek.

A legújabb a sorban az a Ciaron Pilbeam, aki 2012-ig Mark Webber versenymérnökeként dolgozott a Red Bullnál, majd a Lotusnál az épp a Red Bullhoz átlépő Simon Rennie helyére érkezett a vezető versenymérnöki posztra. A brit szakember mindössze egy év után már megy is, a McLarennél kapott jobb ajánlatot.

Pilbeam előtt tavaly kora nyáron távozott a Lotus technikai főnöke, James Allison, aki a Ferrarihoz tért vissza, és vele ment az aerodinamikai főnök, Dirk de Beer is. A Williams a vezető tesztmérnököt, Rod Nelsont vitte és szintén ők csábították el az IT-igazgatót, Graeme Hacklandet. Azt már mondanunk sem kell, hogy Kimi Räikkönen is lelépett, 2014-től újra a Ferrarinál versenyez, helyére a Lotus a pénzes Pastor Maldonadót szerződtette.

Szerdára az is világossá vált, hogy a csapatfőnök, Eric Boullier korábbi állításával szemben a Lotus lesz az egyetlen csapat, amelyik kihagyja a jövő kedden kezdődő első, jerezi téli tesztet, és csak három héttel később, a bahreini, kétszer négynapos gyakorláson küldi pályára a 2014-es modellt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik