Forma-1

Mégsincs túl az életveszélyen Schumacher

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

Sabine Kehm cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint már túl van az életveszélyen a Forma-1 hétszeres világbajnoka. A német versenyző állapota jelenleg stabil, ám továbbra is kritikus.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Philippe Streiff pénteken látogatta meg sporttársát, akivel bár sosem találkozott a pályán – Schumacher 1991-ben debütált a Forma-1-ben, baráti szálak fűzik a némethez.

“Gérard Saillant azt mondta nekem, hogy Schumacher állapota komoly, de életveszélyről már nincs szó” -majd hozzátette, hogy nincs ok azt feltételezni, hogy nem épül fel a hétszeres világbajnok.

Schumacher menedzsere, Sabine Kehm azonban szombaton nem sokkal dél után sajtóközleményt adott ki, melyben kijelentette, Schumacher állapota nem változott, továbbra is stabil, ám kritikus – írja az f1vilag.hu.

Fotó: Europress

„Michael állapota továbbra is kritikus, ugyanakkor stabil” – áll a kiadott kommünikében. „Hangsúlyozzuk, hogy az egészségi állapotával kapcsolatban nemrég napvilágot látott információk nem az őt kezelő orvosoktól, vagy a menedzsmentjétől származnak, azok nem igazak, sokkal inkább csak spekulációk.”

Schumacher menedzsere elárulta azt is, a család saját maga bocsátotta a balesetet vizsgáló nyomozók rendelkezésére a hétszeres világbajnok sisakján elhelyezett kamerát, és önként állt a hatóságok rendelkezésére.

Leghamarabb hétfőn várható hivatalos sajtótájékoztató Michael Schumacher állapotával kapcsolatban.

A Forma-1 legsikeresebb versenyzője múlt vasárnap szenvedett súlyos balesetet síelés közben, azóta kétszer megműtötték és mesterséges kómában tartják a grenoble-i klinikán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik