Forma-1

Hamilton elveszett ember a Mercedesben

lewis hamilton (lewis hamilton, )
lewis hamilton (lewis hamilton, )

Lewis Hamilton képtelen normálisan menni esőben a Mercedesszel, pedig korábban igazi esőmenő volt. Hamilton a brazil időmérő után is elszontyolodott, hogy ismét nagyon kikapott csapattársától.

“Őszintén szólva, nem is nagyon számítottam többre, ott végeztem, ahol vártam” – mondta Hamilton, aki fél másodperccel volt lassabb Nico Rosbergnél, és ötödikként rajtolhat holnap, olvasható a vezess.hu-n. “Kiadtam magamból a maximumot, de szenvedek. Ennél többet nem is nagyon tudok mondani.”

Hamilton szerint az a baj, hogy keveset ment eddig esőben a Mercedesszel. “Amikor a McLarennél voltam, jól ismertem az autót. Sokáig voltam ott, az az autó jobban passzolt hozzám, mint amit most vezetek. Azt hiszem, még több munkára van szükségem. Legjobban a kigyorsításokkal szenvedek, így folyton benne van, hogy megpördülök. Úgy látszik, van még tanulnivalóm.”

Nem elégedett Hamilton
Fotó: MTI

Ross Brawn csapatfőnök megvédte Hamiltont. “Nico már jól ismeri a csapatot és az autót, több szezon óta velünk van” – nyilatkozta a Ferrari felé kacsingató Brawn. “Így természetesen többször is tudja a maximumot kihozni belőle. Ugyanezt kell elérnünk Lewiszal is, de ez szerintem csak idő kérdése.”

“Egyáltalán nem aggódunk, mert idén sokat fejlődtünk, és még nagyobbat léphetünk előre jövőre. Nem vagyunk száz százalékig elégedettek, mert szerettük volna elcsípni a pole-t, de mindkét pilótánk ígéretes helyzetből kezdheti a versenyt. Az ellenfeleink a Lotus és a Ferrari.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik