Forma-1

Räikkönen átül a Sauberbe?

Kimi Raikkönen (kimi räikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi räikkönen, )

Finn értesülés szerint benne van a pakliban, hogy Kimi Räikkönen a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjon a Lotus helyett a Sauber autóját fogja vezetni.

A finn MTV3 F1-es szakkommentátora, Mika Salo igen érdekes spekulációval állt elő Kimi Räikkönent illetően.

Az egykori Tyrrell-, Arrows-, Ferrari-, Sauber– és Toyota-pilóta, kétszeres Le Mans-győztes finn azt dobta be, hogy a Lotusszal megromlott viszonya miatt Räikkönen a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjra akár helyet is cserélhet valószínű lotusos utódjával, Nico Hülkenberggel, azaz a 2007-es bajnok Austinban Saubert vezethet.

Fotó: DPPI

“Majd meglátjuk, Kimi ott lesz-e Austinban, és ha igen, milyen autóban ül. Talán ez lesz az egész amerikai versenyhétvége legérdekesebb kérdése. Vannak olyan pletykák, hogy Kimi Lotus helyett Saubert vezet majd. De egyelőre tényleg csak pletykák.”

“Kimi imád versenyezni, de a Lotusnál már nem megfelelő számára az atmoszféra. A Saubernél jól jönne a pénz, Nico Hülkenbergnek sem fizettek eddig” – utalt arra Salo, hogy a Räikkönen jövő évi munkaadója, a svájci csapat régi-régi partnere, a Ferrari fizethetné az utolsó két kört.

Salónak azonban kétsége sincs afelől, hogy akármilyen autóban is üljön Räikkönen, mindent belead majd: “Ha Kimi ott lesz Austinban, akkor nyomni fogja. A finn mentalitás olyan, hogy a teljesítményünket nem befolyásolja semmi, akármi is történjen. Beülünk az autóba és nyomjuk, ahogy tudjuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik