Forma-1

Vettel: Beszartam a Forma-1-től

sebastian vettel (sebastian vettel, red bull, forma-1, )
sebastian vettel (sebastian vettel, red bull, forma-1, )

A hamarosan négyszeres világbajnok Sebastian Vettel keresetlen szavakkal mesélt az első Forma-1-es vezetési élményéről.

Sebastian Vettel a BMW neveltjeként kezdte a formaautós karrierjét, így 2005-ben a bajor motorgyártó akkori partnerénél, a Williamsnél tesztelt először Forma-1-es autót. A 18 éves német reménység 2005 szeptemberében Mark Webber és a következő évi bemutatkozásra készülő Nico Rosberg mellett a spanyolországi Jerezben vezette a Williams-BMW FW27-est.

Vettel 25 kört tett meg, és három másodperccel lassabb volt a már rutinos Webbernél. Forma-3-as pilótaként nagyon durva élmény volt az F1, árulta el.

“Amikor először teszteltem az autót, Mark vezetett délelőtt, én pedig délután. Az első pár körben összeszartam magam, gondoltam na jó, ez igazi férfiaknak való, nem nekem. De aztán hozzászoktam, és szerettem volna még csinálni” – idézte fel az Indiában valószínűleg négyszeres világbajnokká váló Red Bull-pilóta.

Vettel azt mondja, hogy 35 győzelem, három világbajnoki cím birtokában is maradt valami az akkori érzésből, a mai napig izgul futamok előtt.

“Abban az értelemben semmi sem változott, hogy továbbra is imádom a versenyzést, a kihívást, és ma is ideges vagyok, amikor vasárnap reggel felkelek, most is izgatott és feszült vagyok a rajtrácson.”

“Nyilván kár lenne túlidegeskedni, erőlködni, azért élvezni is kell, mert különleges dolog ez, nem mindenki versenyezhet a Forma-1-ben. Szerencsésnek mondhatom magam, amiért én is a 22 srác egyike lehetek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik