Forma-1

Nem pénzkérdés Räikkönen jövője

kimi raikkönen (kimi raikkönen, )
kimi raikkönen (kimi raikkönen, )

A Lotus F1 tulajdonosa szerint nem kérdés, hogy a Red Bull által is kiszemelt Kimi Räikkönen szívesen marad náluk 2013 után is, a pénz nem gond, jobb légkörű csapatot pedig nem találhat a finn.

Kimi Räikkönen lotusos szerződése 2013 végén lejár, a finnt pedig jó ideje hírbe hozták már a Red Bullal ő Mark Webber egyik lehetséges utódjelöltje.

“Pillanatnyilag nincs szerződésem a jövő évre, de eddig nem is volt komoly érdeklődés, csak beszélgettünk erről-arról. Majd a megfelelő időben meghozom a döntést” – mondta a napokban az olasz Austosprintnek.

A kérdésre, hogy hány lehetősége van 2014-re, így felelt: “Hát, attól függ, de mondjuk kettő – persze az F1-ben sosem lehet tudni.”

A csapatot birtokló Genii Capital főnöke, Gerard Lopez egy friss interjúban újra arról beszélt, hogy ő nem tart attól, hogy elcsábítják Räikkönent, szerinte amíg versenyképes autójuk van – márpedig most az van, a 2007-es bajnok idén öt futamon egy győzelmet és három 2. helyet gyűjtve pillanatnyilag Sebastian Vettel fő kihívója -, addig biztos a maradása.

“Én nem aggódom. Mi tudjuk, hogy jövőre is Kimivel szeretnénk versenyezni, de ismerjük Kimi személyiségét is, nem lehet ráerőszakolni semmit. De azt is tudom, hogy jól érzi magát, és ha most kellene csapatot választania, tudom, hogy mit mondana” – mondta az AFP-nek a luxemburgi üzletember.

“A lényeg Kiminél, hogy győztes autót akar, tőlünk pedig azt is kap. Ha valahol jobb autót talál és lehetőséget ajánlanak neki, akkor biztosan meggondolja, de tudom, hogy mi mindent megadunk neki, amire vágyik, és amíg ez így lesz, addig velünk is marad.”

Bár egy nemrég megjelent lista alapján Räikkönen alapfizetése messze elmarad az élmenőkétől, Lopez szerint a pénz nem gond, a finn nagyon szépen keres náluk. (Valószínűleg az eredményekért járó prémiumokkal kerekedik ki a végösszeg.) A szerződés kérdését egyébként nem is forszírozzák vele, majd alakul magától.

“Nem hiszem, hogy sok pilóta keres többet Kiminél. De Kimivel nem is úgy megy, hogy leülünk megtárgyalni a szerződést, egyszerűen csak beszélgetünk. Ez egy ilyen kapcsolat. Tudom, hogy furán hangzik, de a mi csapatunk másképp működik, mint a többi, ezért is jó hely ez Kiminek. Nyilván azért a szerződés is szóba kerül közöttünk, de elsősorban arról beszélünk, hogy érzi magát, és hogyan lépünk tovább, a többi meg jön magától.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik