Forma-1

A Mercedes nem hajt Vettelre

Sebastian Vettel (sebastian vettel, )
Sebastian Vettel (sebastian vettel, )

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda helyesbített: nem pályáznak Vettelre, jó nekik a mostani összeállítás.

A német Bild múlt vasárnapi kiadása arról írt, hogy a Mercedes-csapat címzetes elnöke, Niki Lauda elismerte: a márka korábbi motorsportfőnöke, Norbert Haug nyomdokain járva szeretnék megszerezni a jelen első számú német F1-es sztárját, Sebastian Vettelt.

A szándékra még a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko is megértéssel reagált, semmi kivetnivalót nem talált honfitársa szavaiban, de maga Lauda a hét közepére pontosított, sőt cáfolt.

„Hagyjuk ezt! Nem hajtunk Vettelre, hiszen az örökkévalóságig szerződött a Red Bull-lal” – nyilatkozta az Österreichnek, hozzátéve, hogy nagyon is elégedettek Nico Rosberg és az idén érkezett Lewis Hamilton párosával.

„Hamilton és Rosberg személyében miénk a legerősebb összeállítás. A két pilóta pozitívan hajtja egymást, a pilótacsere az egész csapatot felvillanyozta.”

Lauda a fentiek mellett megerősítette, hogy az egykori BMW- és Renault-pilóta, a 2011-es ralibalesetéből lassan felépülő Robert Kubica a Mercedes F1-es szimulátorán is dolgozik: „Komoly tapasztalatot hoz hozzánk. A korlátozott tesztelési lehetőségek miatt a szimulátoros tesztelés egyre nagyobb hangsúlyt kap.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik