Forma-1

Vettel és Massa indul az első sorból

sebastian vettel (sebastian vettel)
sebastian vettel (sebastian vettel)

A Forma-1-es Maláj Nagydíj időmérő edzését Sebastian Vettel nyerte meg.

Az Ausztrál Nagydíj győztese, Kimi Raikkönen csak az első időmérő etap vége előtt 9 perccel jött ki mért körre, addigra Rosberg és Alonso viaskodott az élen, de Adrian Sutil is futott egy leggyorsabb kört a Q1 derekán.

Jól mentek a Force Indiák, Di Resta is szép időt futott. A Red Bullok a legvégén jöttek ki letudni az első szakaszt, és Vettel és Webber is bekerült a következő körbe, de csak a középmezőnyben haladtak ekkor. A szakaszt Sutil nyerte Raikkönen, Rosberg, Alonso, Grosjean és Button előtt. Kiesett Vergne, Bottas, van der Gerde, Bianchi, Chilton és Pic.

A második szakaszban is Sutil kezdett a legjobban, majd Rosberg 6 tizeddel jobbat autózott, ez volt a hétvége legjobbja. A másik Mercivel Hamilton állt a második helyen 10 perccel a Q2 vége előtt, amikor jelezték az illetékesek, hogy eső várható a folytatásban.

Akik nem jöttek időben, bajba kerültek, mert a szakasz vége esősre sikeredett. Kiesett Di Resta, Grosjean, Hülkenberg, Gutierrez, Ricciardo és Maldonado. A leggyorsabb Rosberg-Webber-Hamilton-Raikkönen volt.

Sokáig várakoztak a csapatok a Q3 előtt, aztán elengedték a mezőnyt: most senki sem várt, rögtön kihajtott a ringre. Gyorsan változott a sorrend az első mért körök után, 5 és fél perccel a vége előtt Vettel egy másodpercet vert Rosbergre.

Webber, majd Hamilton vette át a vezetést, majd az utolsó pillanatban Alonso, hogy aztán Vettel tegye ezt meg. Maradt is ott, Massa lett a második, Alonso a harmadik, Hamilton, Webber, Rosberg, Raikkönen, Button, Sutil, Perez az első tíz sorrendje.

Eredmény – Maláj Nagydíj, a rajtsorrend:
1. Sebastian Vettel (Red Bull) 1:49.647
2. Felipe Massa (Ferrari) +0.913
3. Fernando Alonso (Ferrari) +1.053
4. Lewis Hamilton (Mercedes) +2.025
5. Mark Webber (Red Bull) +2.570
6. Nico Rosberg (Mercedes) +2.845
7. Kimi Raikkönen (Lotus) +3.296
8. Jenson Button (McLaren) +3.501
9. Adrian Sutil (Force India) +3.765
10. Sergio Perez (McLaren) +4.462
11. Romain Grosjean (Lotus) 
12. Nico Hülkenberg (Sauber)
13. Daniel Ricciardo (Toro Rosso)
14. Esteban Gutierrez (Sauber)
15. Paul di Resta (Force India)
16. Pastor Maldonado (Williams)
17. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso)
18. Valtteri Bottas (Williams)
19. Jules Bianchi (Marussia)
20. Charles Pic (Caterham)
21. Max Chilton (Marussia)
22. Giedo van der Garde (Caterham)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik