Forma-1

Veszélyben az idei Német Nagydíj

nürburgring (nürburgring, )
nürburgring (nürburgring, )

A Forma-1 jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint a nürburgringi verseny elképzelhetetlen 2013-ban.

A Forma-1 és a német versenyhelyszín szervezői között megrekedtek a tárgyalások, bár a 82 éves Ecclestone szerette volna, ha szokás szerint a Nürburgring idén átveszi a Német Nagydíj helyszínét, de erre úgy tűnik, nem kerül sor.

Korábban már lehetett arról hallani, hogy csődközeli állapotban van a létesítmény, így kérdéses a 2013-as szereplése a versenynaptárban, és most már egyre valószínűbb, hogy a Forma-1-nek el kell búcsúznia ettől a legendás helyszíntől.

„Nem – mondta szűkszavúan Ecclestone nyilatkozatában arra a kérdésre utalva, hogy idén a Nürburgringen lesz-e a Német Nagydíj. – Az a baj, hogy nincs elég pénz. Szóval majd meglátjuk.”

A kialakult helyzet ellenére Ecclestone hajthatatlan, és semmiféleképp nem hagyná ki a naptárból a Német Nagydíjat.

„Lesz Német Nagydíj, csak egyelőre még azt nem tudjuk, hogy hol. Már benne van a versenynaptárban. Talán majd akkor tudunk dönteni, ha elkezdődött a szezon.”

Eddig a Nürburgring és a hockenheimi pálya felváltva rendezte meg a német GP-t, így a legvalószínűbb az, hogy 2012 után 2013-ban is Hockenheim ad otthont az idei kilencedik hétvégének július 11–14. között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik