Forma-1

Raikkönen helye nincs veszélyben

A Lotus főnöke hangsúlyozza, hogy egyáltalán nem elégedetlenek Kimi Räikkönennel, tudja, hogy az összeszokás eltart egy darabig.

Az elmúlt hetekben felröppent, hogy a Lotus nem teljesen elégedett Kimi Räikkönennel, fogy a türelem az idén visszatért bajnok viszonylagos eredménytelensége, a kormányművel kapcsolatos problémái miatt.

A csapatfőnök, Eric Boullier egy friss interjúban kerek perec cáfolta, hogy feszültség lenne közöttük, mindkét pilótával türelmesek.
“Ez is része a csapat és a pilóta közti összhangnak. Két új versenyző érkezett a csapathoz, mindkettejük a maga stílusával, tulajdonságaival. Ilyen a tanulási folyamat – a McLarennél, a Red Bullnál és a Ferrarinál már összeszokottak. Nekünk idén két új pilótánk van, az egyikük majdnem teljesen újonc. Kimivel pedig idő kell az összeszokáshoz, ki kell ismernünk a vezetési stílusát, alkalmazkodni kell, hogy aztán a legjobban dolgozhassunk együtt.”

A közös munka azonban még nem érte el az optimumot egyik pilótával sem, bár az E20-as igen versenyképes autó, a Lotusnak még nem jött össze a futamgyőzelem idén. Boullier azt mondja, azért nincsenek elkeseredve, inkább erőt merítenek a “nyomásból”.

“Semmiképp sem vagyunk frusztráltak. Azt hiszem, így is büszkék lehetünk arra, amit eddig elértünk, csakis dicsérni tudom a gyár, az összes srác munkáját! Nincs ok a frusztrációra, új fejezetet nyitottunk, tudtuk, hogy nem lesz minden tökéletes az első futamtól. Mindig javulni kell. Mi egy kicsit hátrányból indultunk az autóval, szóval időbe telik, míg összeáll a csomag de jó dolog, hogy ilyen kilátásaink vannak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik