Forma-1

Schumacher lehet a nyolcadik

michael-schumacher (michael schumacher, )
michael-schumacher (michael schumacher, )

A Forma-1 kizárólagos gumibeszállítója, a Pirelli szerint a Mercedes GP német veteránja nyeri a hétvégi Valenciai Nagydíjat.

Paul Hembery, az olasz gyártó vezetője szerint a valenciai aszfaltcsíkon minden adott ahhoz, hogy a szezon nyolcadik futamán se legyen duplázás, a végső győzelemre pedig Michael Schumachert tartja. Hembery a Monacói Nagydíjra alapozta kijelentését:

„Akár nyerhetett is volna Monacóban, ha nem büntetik, szóval úgy vélem Valenciában, amely egy hasonló pálya ő lehet a győztes” – mondta Paul Hembery. Kissé meglepő a Pirelli nyitása a német felé, ugyanis a hétszeres világbajnok talán a leghangosabb az idei abroncsok bírálatában.

A szakember szerint egyébként ilyen versenyen, mint a soron következő kulcsfontosságú a pole megszerzése:

„Valencia egy kemény verseny, nehéz belőle látványos futamot varázsolni. Nagyon bonyolult rajta előzni, igencsak hajaz a hercegségbeli megméretésre.”

Schumacherre rá is férne egy kis sikerélmény, ugyanis abból nem volt sok neki a szezonban. Az eddigi hét futamból ötön is kiesett, azon a kettőn pedig, amit befejezett egyaránt csak a 10. lett, így mindössze két ponttal kullog a mezőny hátsóbb régiójában. Tavaly a 17., egy évvel korábban pedig a 15. lett Valenciában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik