Forma-1

Rakétaként zúgnak majd a Forma-1-es autók

jenson button (jenson button, )
jenson button (jenson button, )

Az F1-ben 2014-ben beszállni kívánó motorgyártó, a PURE főnöke úgy véli, semmi gond nem lesz az új, 1,6 literes turbómotorok hangjával.

Ha minden jól megy, 2014-ben új, 1,6 literes V6-os turbómotorok váltják majd a Forma-1-ben a 2006 óta használt 2,4 literes V8-asokat. A bevezetendő erőforrások több szempontból is vitát kavartak már, az egyik szempont a motorok hangja, sokan az F1-hez méltatlan “cincogástól” tartanak, a versenypályák tavaly egyenesen a sportág ejtésével fenyegetőztek emiatt.

A Forma-1-be 2014-ben beszállni kívánó, reményeik szerint akár három csapatot is ellátó új gyártó, a PURE alapító-főnöke, Craig Pollock egyáltalán nem fél ilyesmitől.  
“A hétvégén figyeltem a hibridek hangját Le Mans-ban, szerintem fantasztikus volt!” – mondta az Audik KERS-szel párosított, szintén V6-os, igaz, 3,7 literes erőforrásaira utalva. “Olyan hangjuk volt, mint egy rakétának. Azt hiszem, a Forma-1-es motorok még ennél is ütősebbek lesznek. Persze, más lesz, mint eddig, de az élet nem áll meg. Változni kell, ilyen a haladás.”

“100 százalékosan egyetértek Bernie-vel abban, hogy versenyautós hang kell, de a jövő versenyautójának más a hangja, mint a múltat jelentő V8-asoknak. Hogy pontosan milyen lesz a hangjuk, azt senki sem tudja még, de én személy szerint meg vagyok győződve róla, hogy más lesz, de nagyon hatásos. Mint a rakéták!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik