Forma-1

Raikkönen imád nyerni

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

A Forma-1-ben szereplő Lotus F1 Team pilótája még sosem nyert Valenciában futamot. Jövő vasárnap véget vetne ennek a sorozatnak.

Kimi Raikkönen ebben a szezonban 2009 után tért vissza újra a száguldó cirkusz világába és eddig teljesítményéra nem lehet nagy panasz, ugyanis a hatodik a világbajnoki ponttáblázaton. Bezsebelt egy második (Bahrein) és egy harmadik (Barcelona) helyet is, illetve a szezon eddigi hét futamából csak egyszer nem végzett pontszerző pozícióban (Kína).

A 32 éves finn csapata, a Lotus-Reanult honlapjának nyilatkozott a jövő heti, Valenciai Nagydíj előtt. Raikkönen elmondta, mint minden utcai pályán, ott is nagyon fontos lesz a kvalifikáció, így arra törekszik, hogy minél jobb rajthelyet kaparintson meg az időmérőn. A Jégember szerint az is csapata malmára hajthatja a vizet, hogy a valenciai az Albert Parkhoz, Monacóhoz és Montrealhoz képest egy gyorsabb pálya, valamint a meleg is a Lotusnak kedvez.

„Szeretek győzni, mindig erre törekszem. Korábban még sosem nyertem Valenciában, szóval ez egy remek célkitűzés a versenyhétvégére. Legutóbb, amikor Valenciában versenyeztem, akkor a hatodik helyről rajtolva bronzérmes lettem, ami úgy gondolom nem rossz teljesítmény” – mondta Raikkönen. Ha összejönne a finnek a siker, úgy a szezon nyolcadik nagydíján ő lehetne a nyolcadik győztes.

Valenciában 2008 óta rendeznek forma-1-es versenyeket, Raikkönen így eddig csak kétszer körözgetett a pályán. Az első futamon a finn kiesett a kikötővárosban, másodjára pedig a harmadik lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik