Forma-1

Hamilton csalódott is, meg nem is

Lewis Hamilton a Kínai Nagydíj előtt azt mondja, hogy reméli, a szerencse végre mellé áll és győzhet, de igyekszik hosszú távon, az egész bajnokságot tekintve versenyezni.

Lewis Hamilton a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon és Malajziában is megszerezte a pole-t, de egyik futamon sem tudta ezt győzelemre váltan, mindkétszer csak harmadik lett. A jövő hétvégén, Kínában természetesen győzni szeretne, de azt állítja, megtanult türelmesnek lenni.

“Nem tagadom, hogy csalódott vagyok, amiért két pole-om volt és egyiket sem váltottam győzelemre, de inkább csak úgy gondolok erre, hogy a szerencse nem állt mellém, de előbb-utóbb nekem kedvez majd. Úgy gondolom, hogy azt is megtanulhattam ebből, hogy milyen fontos az egyenletes teljesítmény – nincs értelme nagy eredményre hajtani, ha aztán a következő hétvégén nem sikerül megtámogatni egy újabb erős szerepléssel. Talán idén finomabban állok ehhez, hiszen végül is 2007-ben sem nyertem futamot egészen a hatodik fordulóig, de mégis egész szezonban versenyben voltam a címért” – magyarázta az angol.


“Azt hiszem, még az erősorrend sem alakult ki véglegesen, szóval fontos addig hozni a jó eredményeket, amíg megy a szekér. Kíváncsi vagyok, hogyan alakulnak át az erőviszonyok három hét után, érdekes hétvége lesz!”

Hamilton egyébként maga is látja, hogy nem áll rosszul, hiszen a meglepetésgyőzelmével élre ugró Fernando Alonso mögött ő áll a második helyen, a Ferraritól pedig nem nagyon lehet hasonló bravúrra számítani.

“Természetesen szeretnék minden futamot megnyerni, de inkább a bajnokság egészét nézem, fontosabb, hogy mindenhol sok pontot szerezzek. Az első két futam pedig azt is bizonyította, hogy a csapatunk képes nyerni. Malajzia jó példa volt rá, hogyan kell pontokat gyűjteni a bajnoksághoz, tényleg pozitívum volt számomra. Persze győzni megyek Kínába, de a fő a pontgyűjtés, ha esetleg a győzelem nincs a pakliban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik