Forma-1

A Red Bullnak van egy terve

A kétszeres címvédő Sebastian Vettel elégedett a melbourne-i hétvégével, ám szerinte még van mit csiszolni a csapat autóján.

Vasárnap Jenson Button nyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, a címvédő Sebastian Vettelt és csapattársát, Lewis Hamiltont megelőzve. Az osztrák istálló német versenyzője szerint az RB8-as még közel sincsen csúcsra járatva, ez látszott a futamon és az időmérőn egyaránt.

„Hatalmas lehetőségek rejlenek ebben az autóban, de ez a versenyhétvége is demonstrálta, hogy még nem ott tartunk, ahol szeretnénk. De van egy tervünk” – mondta sejtelmesen a 24 esztendős pilóta.

„Bonyolultabb a dolog annál, mint hogy be- vagy kikapcsolsz valamit a gépen. Ezen a hétvégén jobban megismertük az autót, bölcsebbek lettünk, reméljük profitálunk is belőle. Rendkívül motiváltan hagytuk el Melbourne-t, mert egyikünknek sem >>ízlik<<, hogy a McLaren lehagyott minket.”

A Red Bull ugyanakkor a szezon eleji jóslásokhoz képest várakozáson felül teljesített Ausztráliában. A 2012-es szezontól ugyanis betiltották a diffúzorra irányított kipufogógáz használatát, márpedig az osztrákoknak ez volt a nagy fegyverük az elmúlt két esztendőben. Ehhez képest Vettel második, Mark Webber negyedik helye több, mint kecsegtető.

Sok idő nincs a pihenésre a száguldó cirkuszban, péntektől ugyanis a Maláj Nagydíjra készülnek a csapatok. A vasárnapi futam magyar idő szerint délelőtt 10 órakor kezdődik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik