Forma-1

Vettel kiplakátolta Schumachert

A címvédő német Sebastian Vettel a Forma-1-es világbajnokság idei nyitóversenye előtt elmondta, hogy gyermekkorában Michael Schumacher volt a példaképe.

“A többi hasonló korú gyerekkel együtt istenítettük Michaelt, ő volt számunkra a legnagyobb” – nyilatkozta a vasárnapi Ausztrál Nagydíjat megelőző sajtókonferencián Vettel, aki tavaly sorozatban második vb-diadalát gyűjtötte be.

“Tele volt a plakátjaival a szobám fala, azután amikor felcseperedtem, leszedtem ezeket, és másokat tettem fel helyettük” – tette hozzá mosolyogva a 24 éves autóversenyző, aki most már hétszeres világbajnok honfitársa, korábbi példaképe ellen versenyezhet.

Vettel leszögezte, most is azért indul, hogy világbajnokságot nyerjen: “Nem az számít, hogy ez lenne a sorozatban harmadik győzelmem, ez nem foglalkoztat. Csakis a diadal a fontos.”

A Renault-val 2005-ben és 2006-ban világbajnok Fernando Alonso szerint bizonyosan izgalmas és érdekes versenyek előtt állnak: “Egyelőre sok a találgatás, aztán a szombati időmérőn majd kiderül, ki milyen gyors” – fogalmazott spanyol pilóta.

Az Ausztrál Nagydíj menetrendje magyar idő szerint

Péntek:

1. szabadedzés 2:30 óra
2. szabadedzés 6:30 ó

Szombat:

3. szabadedzés 4 ó
Időmérő edzés 7 ó

Vasárnap:

Futam (58 kör, 307,574 km) 7 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik