Forma-1

Lecsukhatják a Forma-1-es pilótát

Január végén a müncheni ügyészségen kell megjelennie Adrian Sutil Forma-1-es pilótának, aki ellen testi sértés vádjával indítottak eljárást.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung internetes oldalának csütörtöki kérdésére a müncheni kerületi bíróság megerősítette, hogy január végén két napos tárgyalás keretében foglalkozik Adrian Sutil ügyével. A hivatal akár egyéves börtönbüntetéssel is sújthatja a 28. születésnapját szerdán ünnepelt versenyzőt.

Persze csak akkor, ha bizonyosságot nyer, hogy az F-1-es pilóta szándékosan okozott sérüléseket tavaly a Lotus Renault főszponzora, a Genii Capital ügyvezetőjének, Eric Luxnak egy sanghaji szórakozóhelyen.

Sutil és Lux közösen vettek részt egy fogadáson, ahol valamin összekülönböztek. A német pilóta a sértett állítása szerint egy törött pezsgőspohárral okozott neki sérüléseket.

A pilóta azóta többször is megerősítette, nem állt szándékában megsebesíteni a felperest. Mindez Luxot nem érdekelte, mert fizikai erőszak és súlyos testi sértés vádjával beperelte Sutilt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik