Forma-1

Velük pótolhatja a Ferrari Massát

Luca di Montezemolo, a Forma-1-ben szereplő olasz istálló elnöke a többi közt Buttont, Webbert és Rosberget is szívesen látná tűzpirosban.

Mióta Felipe Massa súlyos balesetet szenvedett a 2009-es Magyar Nagydíjon, azóta árnyéka önmagának, a legutóbbi két esztendőben egyaránt csak a hatodik helyen végzett a világbajnoki pontversenyben, a mögöttünk hagyott idényben ráadásul egyszer sem tudott a legjobb négybe kerülni.

Mentek is találgatások, hogy mi lesz a brazil sorsa, ám a Ferrari bízik a dél-amerikaiban, és még egy évet ad neki a bizonyításra.


„2012 sorsdöntő szezon lesz Felipe életében. Elégedetlenek voltunk az előző szezonjával és vele is, ugyanakkor azt nem tudom elfelejteni, hogy párszor Michael Schumachernél és Kimi Raikkönennél is gyorsabb volt. Kimit világbajnoki címhez segítette később, majd ő maga is csak egy hajszálra volt a végső sikertől”
– mondta a Corriere dello Sportnak Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke. Az istálló első embere azt is elárulta, már nyitott szemmel járnak, hogy ha Massa mégsem tudna bizonyítani, akkor ki legyen Fernando Alonso csapattársa 2013-ban.

„Jenson Button egyszerűen fantasztikus. Mark Webber nagyszerű második számú pilóta, de Nico Rosberg is jól teljesít egy olyan autóval, ami abszolút nem versenyképes. Sergio Perez és Jules Bianchi előtt pedig fényes jövő áll, ráadásul mindketten Ferrari-nevelések” – így Montezemolo, aki ugyanakkor kizárta annak lehetőségét, hogy Robert Kubica a Ferrariban kössön ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik